De lekkerste bitterballen van Amsterdam
Voor welk type bitterbal je ook gaat; bij Proeflokaal A. van Wees geniet je, aan de gracht, van de lekkerste bitterballen van Amsterdam. Bij voorkeur uiteraard onder het genot van een traditionele genever van ‘A. van Wees Distilleerderij De Ooievaar’ én een lekker bier van onze tap.
Net als de kroket, staat de bitterbal bekend als dé snack van Nederland. Een stevige en krokante korst omhult een warme en zachte kern die van verschillende vullingen gemaakt kan zijn. De bekendste is natuurlijk die met rundvlees, maar tegenwoordig geniet je ook van de lekkerste bitterballen van Amsterdam met een iets exotischer vulling.
Traditionele bitterbal
De traditionele bitterbal is er eentje die je vast al eens geproefd hebt; met mals en zacht rundvlees met een lichte kruidige bite als vulling – omringd door een heerlijk krokant jasje is dit dé bitterbal die bij elke gelegenheid past. Volgens Amsterdamse traditie geserveerd met plakjes zuur (uiteraard van Kesbeke) & de allerbeste mosterd. Geniet ervan op ons terras of in onze sfeervolle proeverij.
Gamba bitterballen
Qua uiterlijk is de Gamba bitterbal vergelijkbaar met de klassieke vleesbitterbal. De vulling is echter helemaal anders; een heerlijke zachte en romige ragout van Black Tiger Gamba’s.
Tip: De Gamba bitterbal is het lekkerste met onze huisgemaakte cocktailsaus, die bereid wordt met Korewijn uit onze eigen distileerderij!
Wild Zwijn bitterballen
Het is altijd tijd voor een bitterbal met een heerlijke vulling van wild zwijn. Ook buiten het wildseizoen geniet je van dit bijzonder lekkere alternatief op de normale bitterbal. De smaak is steviger; met tinten van rode wijn en kruidig wildvlees.
Tip: Om de delicate smaken niet te veel te laten overheersen eet je deze bitterbal het liefst met een zachte mosterdmayo!
Vegan bitterballen
De vegan bitterbal is een heerlijk vlees & zuivel-vrij alternatief voor de populaire bitterbal. Van buiten zie je geen verschil; ook de vegan bitterbal heeft een lekker krokant jasje. Van binnen is deze bitterbal gevuld met een ragout mix op basis van paddestoelen en aubergine – een van de lekkerste vegan snacks op het terras!
Tip: Met een portie Amsterdamse augurken & mosterd onderscheidt zelfs de echte bitterbal kenner deze variant niet van zijn traditionele broertje.
Combineer je bitterballen
Je bitterballen smaken het lekkerste met een van de verse biertjes van de tap waaronder een lekkere Affligem Blond of Brand IPA of een uitstekende Westmalle uit België.
Ook in combinatie met een van de bekende likeuren of genevers van Van Wees geniet je extra van je bitterbal. Zo kunnen we de combinatie met een Kopstootje absoluut aanraden.